Warning: Creating default object from empty value in /var/www/gaveguru.dk/kaspera.dk/wp-content/themes/salient/nectar/redux-framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Wordpress Backup - Sådan automatiserer du det, så du kan sove roligt

Du har sikkert hørt citatet før:

Rigtige mænd tager ikke backup – de græder.

Men med WordPres er der ikke længere nogle undskyldninger for ikke at gøre det. I takt med at endnu flere er begyndt at WordPress, er der også kommet flere plugins til. Her i blandt nogle rigtig gode til at automatisere din backup. Jeg vil i indlægget her vise de 3 plugins, der gør at jeg sover trygt om natten.

1. WordPress Backup to Dropbox

Wordpress Backup to Dropbox
WordPress Backup to Dropbox-pluginnet, også forkortet WPB2D, er et af mine favorit plugins. Det er super nemt og intuitivt at sætte op. Du starter med at linke det til din Dropbox-konto og når dette er gjort, så vælger du hvornår og hvor ofte der skal tages backup, samt hvilke filer og mapper der skal tages backup af. Herefter sker alt på autopilot og dine filer, samt SQL dump af din database kommer direkte ned i din Dropbox.

Grunden til jeg synes det er så genialt, er at jeg nu automatisk har backup liggende i skyen via Dropbox, samt de på enheder jeg har forbundet med Dropbox (Her min PC og Mac). Dette gør at min backup lægger flere steder, hvis det skulle gå galt.

Der er lavet flere lignende plugins, der fungerer på samme måde. Dette virker for mig og derfor anvender jeg det.

Du finder det her: WordPress Backup to Dropbox

2. VaultPress (Abonnement)

VaultPress
VaultPress er ganske enkelt genialt. Det er Matt Mullenwegs firma Automattic, der står bag dette. VaultPress fungerer ved at det tager backup i realtime. Det vil sige, at så snart der er noget som har ændret sig på din side, så synkroniserer den og tager backup. Du behøver altså ikke at tænke på noget som helst, det klarer VaultPress for dig.

Men det er ikke det smarteste ved denne service. Ligesom ved f.eks. Apple’s Time Machine, så har du mulighed for at gå tilbage i tiden og finde en tidligere backup. Her kan du se hvilken dato og hvilket tidspunkt denne backup er taget (OBS: For lite-version, er det “kun” 30 dage du kan gå tilbage). Du kan også se hvor mange indlæg, sider, kommentarer, teamer, plugins og uploads der var. Hvad bedre er, du kan ved et enkelt klik gendanne den backup du vil have, eller du kan downloade den ned på din egen maskine.

VaulPress Backups

VaulPress bruger det samme grid network som WordPress.com, hvilket betyder at det er meget stabilt. Prisen starter fra skallede 5$ om måneden, så hvis du har en seriøs WordPress side, så er det helt klart pengene værd.

Du finder det her: VaultPress.com

3. Better WP Security

Better WP Security
Better WP Security er verdens nok mest populære WordPress sikkerheds plugin. Det er ikke som sådan et backup plugin, men har en skide smart feature, hvor den automatisk kan sende dig database backup på mail. Der er muligvis nok 17.000 andre plugins der kan det samme, men jeg er personlig meget glad for dette her.

Nu tænker du: “Daglig backup af min database i min mail? Det lyder som et helvede at skulle sortere det hver gang, nej tak”. Men tøv en kende, dette kan gudskelov automatiseres ganske simpelt via Gmail. Du skal gøre følgende:

1. Opret en mappe hvor du ønsker at placere dine backups i.

2. Gå til Indstillinger > Filtre i Gmail.

3. Klik på knappen “Opret en ny etiket“. Giv din etiket et navn, f.eks. “Database backup”. Afkryds feltet “Læg etiket under:” og vælg den mappe du har oprettet til det i trin 1. Klik herefter på knappen “Opret“.

4. Gå til Indstillinger > Filtre i Gmail.

5. Klik på knappen “Opret et nyt filter“.

6. Gå til feltet “Indeholder ordene” og indsæt “Attached is the backup file for the database powering http://DIT-DOMÆNE.dk”. Afkryds feltet “Indeholder vedhæftede filer” og klik “Forsæt »“.

7. Afkryds felterne “Spring indbakken over (Arkiver den)” og “Markér som læst“. Afkryds “Anvend etiketten:” og vælg “Database Backup”. Klik herefter på knappen “Opret filter“.

Nu tænker du måske “Bliver min mailbox ikke hurtig fyldt?”. Jo, hvis du har mange, virkelig store sider, så er der en risiko for det. Men da et database dump ofte blot fylder nogle MB og du har 15 GB til rådighed i Gmail, så er det ikke fordi du behøver at slette dine “gamle backups” hver måned 😉

Du finder det her: Better WP Security

Spørgsmål: Hvad er dit favorit backup-plugin og hvorfor? Smid svar i kommentar!

Har du spørgsmål, feedback eller lignende er du velkommen til at smide en kommentar. Hvis du fandt denne artikel brugbar, vil jeg sætte stor pris på et “Like” eller “+1″ – på forhånd tak! 🙂

Smid en kommentar! 2 Kommentarer

 • Knud Jensen siger:

  Hej Kasper
  Vedrørende gamle backups af en WordPress webshop. Backuppen ligger i Dropbox via BackWPup, men nu er det sådan at Dropbox er fyldt til randen og jeg går ud fra, man bare kan slette de ældste backups for at få ledig plads. Hvis det er rigtigt, hvor skal backuppen så slettes, er det i kontrolpanelet i BackWPup, eller er det inde på Dropbox kontoen. Det ser nemlig ud til at det kan gøres begge steder.
  Det skal lige siges at det ikke er min egen webshop, men vores datter og svigersøn som er ved at starte noget op. På forhånd tak.
  Mvh Knud Jensen

  • Hej Knud,

   Tak for din kommentar. Nu anvender jeg ikke selv det plugin, men VaultPress på mine store sider, og “WordPress Backup to Dropbox” på de mindre, så jeg ikke er så bekendt med det.

   Men umiddelbart, når jeg kigger inde på plugin-siden: https://wordpress.org/plugins/backwpup/ – ligner det, at der er en tap der hedder “Manage backup archives”, hvor du kan “bulk”-slette de tidligere kopier.

   Håber det hjalp 🙂

   Mvh
   Kasper A

Skriv en kommentar

WordPress Backup – Sådan automatiserer du det

af Kasper Andreassen anslået læsetid: 3 min
2